Om at være frivillig

Frivillige spiller en stor og værdifuld rolle i Dansk Stalking Centers arbejde.

Som frivillig rådgiver er man med til at gøre en stor forskel for mennesker, der er udsat for stalking og derfor befinder sig i en psykisk sårbar situation.

At være frivillig kræver at man er villig til at give noget af sin tid og engagement til andre mennesker. Til gengæld får man muligheden for at ens personlige og faglige ressourcer kommer i spil og bliver brugt på at hjælpe stalkingudsatte på bedst mulig vis.

Oplæring

Alle frivillige bliver oplært i både de juridiske, psykologiske og praktiske aspekter vedrørende stalking. Vores rådgivere indgår desuden i et grundigt introduktionsforløb, hvor de lærer at rådgive mennesker i en psykisk sårbar situation.

Læs mere om centerets uddannelse og kurser her.

Som frivillig bliver man del af en forholdsvis ny forening i fuld vækst, som man kan være med til at sætte sit aftryk på. Her er et miljø med høj faglighed og mange ambitioner og nye ideer og et inkluderende og afslappet socialt miljø, som vi byder alle vores frivillige ind i.

 

En frivilligs beretning

Da jeg så opslaget som frivillig rådgiver blev jeg nysgerrig, da stalking var et område, jeg ikke vidste så meget om. Fra mit arbejde som socialrådgiver, er jeg vant til at tale med mennesker i udsatte situationer, men lige netop stalking var et nyt område. Det har overrasket mig, hvor massivt stalking problemet er. Inden jeg blev frivillig, tænkte jeg, at stalking var noget, der foregik i amerikanske film.

Nu ved jeg jo, hvor stort problemet er, og at det er noget, mange mennesker bokser med i deres hverdag.  Men i starten var jeg meget chokeret over at høre, at nogle mennesker lever på den måde 24 timer i døgnet! De er jo i det hele tiden! Jeg rådgiver også i mit arbejde, men inden for nogle meget stramme rammer, mens at jeg som frivillig nyder at have mere frihed i mit rådgivende arbejde.

Jeg kan rigtigt godt lide at rådgive på den måde. Derfor havde jeg også lyst til at være frivillig i en nystartet forening, hvor jeg kan være med til at præge arbejdet og ikke bare bliver ”sat til noget”. Jeg kan mærke, at det gør en forskel for den udsatte at have mig i røret. I starten af samtalerne har de tit brug for at læsse af og fortælle, hvad der sker. De har brug for, at der er nogen, der lytter og tager dem alvorligt.

Ofte fortæller de mig, at jeg er den første, de taler med, som forstår deres problemer og ikke sætter spørgsmålstegn ved, om det er rigtigt eller ej. På den måde føler jeg, at jeg er med til at gøre en forskel for folk, der har brug for støtte. ”

– Frivillig rådgiver