Selvhjælpsgruppe i Esbjerg

  Har du brug for hjælp?

  Er du bosat i Esbjerg Kommune og oplever stalking, kan du ringe til Esbjerg Kommunes lokale rådgivning på tlf. 76 16 69 19. 

  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til Dansk Stalking Center på tlf. 25 17 73 74.

Information om selvhjælpsgruppen

Mange stalkingudsatte oplever ensomhed og isolation som følge af stalkingforløbet. Dansk Stalking Centers selvhjælpsgruppe samler udsatte i Esbjerg, der mødes og hjælper hinanden i et trygt fællesskab.

Hjælp – og selvhjælp

I selvhjælpsgruppen har stalkingudsatte mulighed for at mødes og dele oplevelser, tanker og erfaringer. Gruppen samles om samtaler og andre fælles aktiviteter, såsom madlavning, udflugter, temaoplæg eller andet, der er stemning for. Ved at deltage, får man både mulighed for personlig udvikling og for at hjælpe andre.

Gensidighed, respekt og ligeværd

Selvhjælpsgruppen er ikke terapi eller behandling, men et møde mellem mennesker, der alle har oplevet stalking og derved kan spejle sig i hinandens oplevelser, udfordringer og problematikker. Gruppen bygger på gensidighed, respekt og ligeværd og har til formål at skabe et trygt rum, hvor historier og tanker åbent kan deles, og hvor man lytter og lærer af hinanden. Man hjælper hinanden og får samtidig et fællesskab, hvor der er mulighed for at finde styrke til at hjælpe sig selv og skabe positive forandringer i eget liv.

Fællesskab

For at få det optimale udbytte af en selvhjælpsgruppe er det nødvendigt at kunne overskue og rumme at være del af en gruppe. Man skal være villig til at bidrage med egne historier – og samtidig lytte og rumme andres fortællinger og holdninger. Alle deltagere bidrager til fællesskabet, men ikke nødvendigvis lige meget eller på samme tid. Inden opstart foretages en individuel afdækkende samtale, hvor vi sammen afklarer, om gruppen er relevant for netop dig.

Praktisk information

  •           Består af 6-8 personer, der har oplevet – eller stadig oplever – stalking
  •           Er både for mænd og kvinder
  •           Drives af frivillige i tæt samarbejde med Dansk Stalking Center
  •           Gruppen mødes hver 14. dag i eftermiddags-/aftentimerne. Lokation angives ved tilmelding.
  •           Aktiviteterne tæller både samtale, foredrag, madlavning og ture – alt afhængig af hvad gruppen har lyst til og behov for

 

Er du interesseret? Så skriv til gruppeesbjerg@danskstalkingcenter.dk eller ring på 27 60 40 05